8 juni bijeenkomst: Wilt u de betrokkenheid van uw burgers vergroten?

16 mei, 2017

Veel gemeenten zoeken naar nieuwe manieren om de betrokkenheid van burgers bij gemeentelijke besluitvorming te vergroten. Een nieuwe, digitale manier is met een agenda setting of e-democratie tool. Burgers kunnen hiermee aangeven waar voor hen de prioriteit ligt. Maar hoe maakt u succesvol gebruik van zo’n tool en zet u de wens naar burgerparticipatie om in resultaat?

Your Priorities

Op donderdag 8 juni van 13:00 – 17:00 uur te Utrecht organiseren de Pilotstarter van VNG/KING, Netwerk Democratie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Waag een praktische bijeenkomst voor gemeenten die meer inzicht willen krijgen hoe ze een agenda setting tool zoals Your Priorities kunnen inzetten. Your Priorities is een open source tool die succesvol gebruikt is in verschillende agendasetting processen in het buitenland. Bijvoorbeeld in de stad Reykjavik waar met behulp van Your Priorities al 116 nieuwe beleidsvoorstellen en ruimtelijke veranderingen zijn doorgevoerd die er zonder de online input van bewoners nooit gekomen waren. De software is nu ook in het Nederlands beschikbaar.

Op 8 juni gaan we dieper in op de belangrijkste vraagstukken, zoals:

  • Hoe creëer je interne en bestuurlijke inbedding van een agenda setting tool?
  • Voor wat voor vraagstukken is zo’n tool geschikt en hoe ga je met verwachte en onverwachte input om?
  • Waar moet je aan denken bij het inrichten van de communicatie rondom de tool?
  • Hoe past de tool binnen de bestaande organisatie?

De doelgroep van de bijeenkomst zijn uitvoerders bij gemeenten op operationeel beleidsniveau.

Meer informatie vindt u op de Pilotstarter: Innoveer uw lokale burgerbetrokkenheid met deze e-democratietools . Aanmelden kan via het aanmeldformulier .