Gemeente ontwikkelt lokale digitale regelhulpen voor ondernemers

3 april, 2017

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) werkt aan minder regeldruk, onder andere via digitale regelhulpen voor ondernemers. Het Kenniscentrum Dienstverlening van KING helpt gemeenten ook bij dienstverlening aan ondernemers. Daarom brengen wij gemeenten graag op de hoogte van onderstaand initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) wil samen met circa 5 gemeenten in opdracht van het ministerie van EZ onderzoeken of een regelhulp voor complexe lokale regelgeving dienstverlening aan ondernemers kan verbeteren. Een regelhulp is een interactieve vraagboom die de ondernemer helpt bij het ontrafelen van (complexe) wet- en regelgeving. Er zijn al regelhulpen ontwikkeld voor landelijke wetgeving, maar ondernemers lopen soms ook aan tegen complexe lokale regelgeving. Denk hierbij aan vragen als “Wat moet ik doen als ik een evenement wil organiseren?” of “Mag ik ook alcohol verkopen of schenken?”.  Daarom wil de RVO regelhulpen samen met gemeenten ontwikkelen.

De RVO zorgt voor procesbegeleiding, technisch beheer van de digitale regelhulp en financiert de helft van de ontwikkelkosten. Gemeenten met interesse in dit project kunnen zich melden bij de RVO via 088 0424230 of via contact@e-overheidvoorbedrijven.nl.

Meer weten? Lees het complete artikel op digitaleoverheid.nl.