Heb jij een nòg beter idee dan interactieve stoeptegels? kom maar op!

20 april, 2017

In Capelle aan den IJssel hebben ze iets slims bedacht. Interactieve stoeptegels. Ga je daarop staan, dan kun je ervaren welke plannen de gemeente heeft met de directe omgeving. Ook leuk: Zaandam ontwikkelde Zinder, een app à la Tinder. Aan de hand van foto’s kun je de plannen van de gemeente liken, of wegswipen. We zoeken meer van dat soort vernieuwende ideeën. Dus kom maar op!

Kun jij nú al nadenken over wat ons land in 2024 nodig heeft?
De Omgevingswet gaat in 2019 in, maar dat DSO is pas veel later klaar: in 2024. De kunst is nu: hoe kun je vanuit 2017 al nadenken over slimme technologie en toepassingen in het DSO? Daar hebben we ideeën voor nodig. En daar nodigen we je bij deze voor uit.

Bekijk op Initiate de uitnodiging voor creatieve geesten en vernieuwende denkers. We zoeken ideeën die we kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van de Omgevingswet. Daarbij kan nieuwe technologie helpen. Denk aan apps, Virtual Reality, drones, slim data-gebruik, maar misschien weet jij nog iets beters te verzinnen. En: in een echt goed idee werken overheid (gemeente), ondernemers, inwoners en wetenschap samen. Dat zijn de enige spelregels. Voor de rest: verras ons, verras Nederland!

Ideeën nodig voor morgen en overmorgen
Initiate en het Innovatiespoor Omgevingswet nodigen je uit je ideeën in te sturen. Wij zijn op zoek naar het volgende:

  • Ideeën voor de toepassing van informatie en nieuwe technologie om de digitalisering van de Omgevingswet (DSO) de komende jaren te voeden. Ideeën die een brug slaan tussen nieuwe technologie en de dagelijkse praktijk. Denk aan sensoren, Internet of Things, robotisering, blockchain, chatbots, apps, games, etcetera.
  • Nieuwe oplossingen voor ‘oude’ problemen.
  • Ideeën die vooruit denken en zorgen dat er pro-actiever kan worden gewerkt.

Jouw vernieuwende idee geven we een platform, de nodige ondersteuning, alles wat nodig is om het te realiseren. Maar eerst hebben we je idee nodig. Lees meer en stuur je idee in voor eind april! Succes!