Leer koken in de exotische datakeuken met het kookboek van KING

13 april, 2017

Gemeenten hebben ervaring met onderzoek en statistiek voor beleid en uitvoering. Ook daarbij gaat het over data, al wordt die informatie vaak via een traditionele werkwijze verzameld en geanalyseerd. Deze manier van koken met data in de traditionele onderzoekskeuken hebben gemeenten wel in de vingers. Maar met de opkomst van big data en data science, wordt het tijd voor een nieuwe smaak: de exotische Data-science keuken! Tijdens het Digitale Agenda 2020 congres op 5 april, presenteerde we ons kookboek 'Koken met Data’ om aan de slag te gaan met deze nieuwe keuken.

Kookboek

Het kookboek beschrijft de exotische keuken van Data Science en big data. Vervolgens presenteren we u stapsgewijs de menukaart. Onder het motto “oefenen met wat morgen het primaire proces is”, vindt u in het tweede deel acht recepten die KING en de deelnemende gemeenten de afgelopen tijd uitprobeerden.

KING Data Science Hub

Het kookboek baseert zich op de inzichten die we verkregen tijdens Verkenning DataLab waaraan meer dan 20 gemeenten tussen september 2016 en februari 2017 deelnamen. De inzichten vormen de basis voor de KING Data Science Hub, een plek waar gemeenten “samen zelf aan de slag” kunnen met data science voor beleid- en uitvoeringsvraagstukken.

We werken nauw samen met andere overheden, HBO’s en universiteiten en marktpartijen. Hiermee voorkomen we dat iedereen zelf het wiel uitvindt. In 10 punten hebben we beschreven wat Data Science Hub gemeenten kan bieden. Op donderdagochtend 4 mei bent u van harte welkom bij onze locatie in JADS van 10:00 tot 13:00 uur voor een vrijblijvende kennismaking.