Meld je aan voor pilots met Blockchain

16 december, 2016

Met een aantal gemeenten wil KING nieuwe pilots beginnen om te kijken naar wat blockchain technologie voor de gemeente kan betekenen. Op dinsdag 31 januari vindt de kickoff plaats van een nieuwe ronde pilots. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Wilt u op de hoogte blijven hoe het de blockchain pilots vergaat? Bezoek dan de Pilotpagina en klik op deelnemen.

Blockchain binnen de gemeente

In de pilots maken gemeenten kennis met de blockchain technologie en leren vanuit die bril te kijken naar de gemeentelijke organisatie. Welke processen lenen zich voor blockchain toepassingen en welke niet? Gemeenten kiezen individueel dan wel gezamenlijk verschillende casussen uit die zij interessant vinden en werken die gezamenlijk verder uit. Tijdens de pilot ontwerpen we het proces opnieuw door ernaar te kijken vanuit een blockchain-bril.

Ervaringen delen op Pilotstarter.nl

Deelnemers delen kennis en ervaringen met elkaar en met andere gemeenten via de Pilotstarter. Zo kunnen organisaties versneld meer inzicht krijgen in de mogelijkheden en onmogelijkheden van blockchains. Bovendien zou het mogelijk kunnen zijn dat een gevalideerde casus landelijk opgeschaald wordt binnen de Digitale Agenda 2020. Wat betekent dat de blockchain toepassing voor andere gemeenten beschikbaar wordt gemaakt. Wilt u weten hoe het de vorige blockchain pilots vergaat? Bekijk dan de lopende Blockchain pilots op de Pilotstarter.

Aanmelden

De bijeenkomst duurt van 10.00-14.00 uur en vindt plaats in Utrecht. Wilt u zelf aan de slag met blockchain? Meld u dan nu aan voor de kickoff via dit formulier. Het aantal plekken is beperkt.