Wat kunt u op De Pilotstarter?

U kunt op verschillende manieren meedoen aan de Pilotstarter. Heeft u een idee voor een pilot of al een project lopen? Maak dan uw eigen pilot aan. Steun een pilot van een andere gemeente of werk mee aan een goed idee.

Zelf een pilot aanmaken

U heeft een goed idee en wilt dit graag met (andere) gemeenten uitwerken of uw idee delen. Start een eigen pilot! Graag geven wij u een aantal tips voor het succesvol starten van een pilot.

U start een pilot door via ‘Start een pilot’ u te registeren of in te loggen en het formulier in te vullen. Geef een korte beschrijving van de kern van het idee. Enthousiasmeer en inspireer!

Deelnemen aan een pilot

Meedoen betekent actief willen participeren in de pilot. U kiest expliciet om mee te werken aan de uitwerking. U klikt op ‘Wij doen mee!’ en laat uw naam en e-mailadres achter. De initiatiefnemer van de pilot, meestal een gemeente, neemt vervolgens contact op. Jullie maken afspraken over de vervolgstappen en hoe uw gemeente of organisatie gaat meedoen.

Samen optrekken is essentieel. Gemeenten leren van elkaar en vinden niet elk het wiel opnieuw uit. Door samen te werken, versnellen we de vernieuwing.

Stemmen

Om een pilot te steunen gaat u naar de pilot van uw keuze en klikt op ‘vind ik leuk!’.

Uw stem telt! Door te stemmen op een pilot, geeft u aan dat die pilot een probleem aanpakt waar ook uw gemeente een oplossing voor wil. Hoe groter het aantal stemmen, des te groter de kans dat de pilot start en slaagt. Met uw stem weten we welke ideeën kunnen rekenen op steun uit de samenleving.

Wat is de rol van VNG/KING?