Aangifte Overlijden kan straks digitaal

7 april, 2016

Begrafenisondernemers kunnen straks via een formulier digitaal een aangifte overlijden indienen bij een vijftal pilotgemeenten.

Begrafenisondernemers kunnen straks digitaal een aangifte overlijden indienen bij een vijftal pilotgemeenten waaronder ’s-Hertogenbosch. VNG/KING werkt in samenwerking met de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) en de pilotgemeenten aan de ontwikkeling van één centraal formulier voor begrafenisondernemers, waarmee dit mogelijk wordt.

Formulier

Het formulier wordt centraal ontsloten via het Ondernemingsdossier. De begrafenisonderneming logt in met eHerkenning en vult het centrale digitale formulier in. Dit wordt gemeld aan de gemeente via een gestandaardiseerd koppelvlak, of door een bericht via de Berichtenbox voor Bedrijven. De implementatie van het koppelvlak brengt voor de gemeente kosten met zich mee, maar de mutatie wordt direct in het gemeentelijke systeem ingevoerd. De gemeente kan ook kiezen voor de goedkopere variant via de Berichtenbox voor Bedrijven, maar moet de gegevens dan zelf invullen in het gemeentelijke systeem.

Interesse

Wilt u meer weten over de wijze waarop uw gemeente gebruik kan maken van het centrale formulier voor Digitaal aangifte overlijden en/of wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u aan via dit formulier. Of neem contact op met Tjerk Venrooy: tjerk.venrooy@kinggemeenten.nl