De Pilotstarter is vernieuwd! Samenwerken aan gemeentelijke vernieuwing

19 april, 2016

De website De Pilotstarter, het platform voor het samenwerken aan vernieuwende pilots om gemeentelijke dienstverlening te verbeteren, is vernieuwd. Niet alleen gemeenten kunnen hun initiatieven plaatsen, maar ook de markt kan pilots pitchen. Daarnaast kunnen initiatiefnemers nu zelf hun pilots plaatsen, promoten en beheren.

Ook voor Marktpartijen

Ook andere organisaties, andere overheden of marktpartijen, kunnen pilots plaatsen op de Pilotstarter. Bijvoorbeeld als een bedrijf een innovatief project of product heeft bedacht om de gemeentelijke bedrijfsvoering of dienstverlening te verbeteren en gemeenten nodig heeft om hun idee verder uit te werken of te ontwikkelen. Belangrijke voorwaarden zijn o.a. wel dat het een idee is voor gemeenten en dat er binnen een maand een gemeente aan het project verbonden is.

Mijn Pilots

De belangrijkste nieuwe functionaliteit is een Mijn omgeving ‘Mijn Pilots’ waar initiatiefnemers zelf hun pilots kunnen plaatsen, promoten en beheren. Hoeveel deelnemers zoekt u bijvoorbeeld nog of in welk stadium bevindt de pilot zich nu. U voert zelf uw pilot in. Plaatst updates en probeert gemeenten te werven om mee te doen met uw initiatief. U kunt nu ook een video plaatsen, bijvoorbeeld om een pilot te presenteren.

Via ‘actueel’ kunt u andere gemeenten op de hoogte brengen van de vorderingen of resultaten van uw pilot. De site heeft ook een nieuwe layout om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen. Daarnaast is er ruimte voor nieuwsberichten en artikelen, zoals een best practice, blog of de oplevering van de resultaten van een pilot.

Meer informatie

Over de Pilotstarter, het waarom en de rol van VNG/KING.

Over hoe u een succesvolle pilot start.