Een spelletje spelen met de DSO… maar dan serieus

22 november, 2017

Kan Serious Gaming helpen om de grootste I-uitdagingen en I-dilemma's rondom het DSO bespreekbaar te maken? Zowel binnen de eigen gemeente als richting ketenpartners?

Bij Serious Gaming ontwikkel je een game met een ander primair doel dan vermaak. Bijvoorbeeld onderwijzen of het verkrijgen van inzicht. Serious games hebben zich al in allerlei sectoren, van wetenschap tot industrie, bewezen als effectief instrument om vraagstukken op te lossen. En om bestuurders en managers op een veilige en constructieve manier met elkaar in gesprek te brengen; ook over complexe vraagstukken als de decentralisaties.

De initiatiefnemers van de pilot ‘Serious Gaming en het Digitaal Stelsel Omgevingswet’ willen we kijken of zij dit kunnen inzetten in gemeenten. Met als belangrijke vraag: kunnen we via Serious Gaming de belangrijkste I-uitdagingen en I-dilemma's rondom het DSO bespreekbaar maken? Om daar antwoorden op te krijgen zijn zij een pilot gestart op https://depilotstarter.vng.nl/. Want die antwoorden krijgen we natuurlijk alleen als er meerdere gemeenten meedoen.

Ben jij in jouw gemeente verantwoordelijk voor de I-organisatie, kom dan op 6 december aanstaande naar de kickoff-bijeenkomst. Wat levert het je op? Op basis van de input ontwikkelen we een game die je in de eigen gemeente kunt inzetten. Uiteraard ondersteunen we je bij het inzetten en doorontwikkelen van de game. Met als resultaat: een aansprekende manier om in de eigen organisatie, met de juiste mensen, het juiste gesprek te voeren over de belangrijkste I-uitdagingen en I-dilemma's rondom het DSO. 

 

Wanneer: woensdag 6 december

Tijd: van 14.00 tot 17.00 (we sluiten af met een borrel)

Waar: Sparrenheuvel 32, Zeist (vrij parkeren en goed bereikbaar met het OV).

Aanmelden: stuur een mailtje naar Johan.Boomgaard@mxi.nl, met naam, functie en de naam van de gemeente.

Meer informatie: Miriam de Best, Miriam.de.Best@mxi.nl

Ook aanwezig is André van Nijkerken, adviseur invoering DSO bij de VNG; hij zal de landelijke ontwikkelingen delen.