Eerste powersessie online handhaven in het sociaal domein een succes, deze week nog twee gepland!

9 april, 2018

Op dinsdag 3 april jl. vond de eerste powersessie online handhaven plaats bij de VNG in Den Haag. Een mooie opkomst en enthousiasme om verder door te praten en mogelijk een pilot te starten met nieuwe technieken als machine learning, blockchain en applicaties ten behoeve van de samenwerking in de keten en de burger als informatiebron binnen handhaving en naleving in het sociaal domein.

Ad van Mierlo, directeur VNG Kenniscentrum Handhaving en Naleving, benadrukte bij de start van de sessie het belang van innovatie binnen het domein. Welke slimme toepassingen gebruiken gemeenten al? En waar liggen mogelijkheden voor verbreding, uitbreiding en samen organiseren vanuit gemeenten?

Nadat een aantal startups hun powerpitch presenteerden, begeleidde VNG Realisatie twee deelsessies waarin met elkaar verkend is waar mogelijkheden liggen om gezamenlijk een pilot te starten.

Deze week staan er nog twee powersessies gepland: woensdag 11 april in Tilburg en donderdag 12 april in Nieuwegein. Ook nieuwsgierig? Klik hier om je aan te melden.

Voor meer informatie, zie: https://www.naleving.net/themas/multidisciplinair-handhaven/dienstverlening/leren-en-ontwikkelen/powersessie-online-handhaven-in-het-sociaal-domein/