Heeft jouw gemeente een goed idee? Zet ‘m op De Pilotstarter!

18 oktober, 2017

Op innovatieplatform De Pilotstarter kan een gemeente een idee (pilot) zetten en andere gemeenten kunnen zich aanmelden als deelnemer aan die pilot. De Pilotstarter voorziet in de behoefte van gemeenten om met elkaar in pilots aan innovatie te werken. De site is verbeterd, zodat je jouw idee beter bij andere gemeenten onder de aandacht kunt brengen.

Het is nu mogelijk om pilots te selecteren op thema (Omgevingswet, e-democracy, privacy enzovoort), regio en status (zoals gestart). Daardoor wordt jouw pilot makkelijker gevonden. Door een pilot te volgen, blijven geïnteresseerden vervolgens op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen jouw pilot. Dit is een optie voor gemeenten die geen pilotdeelnemer willen zijn, maar wel op de hoogte willen blijven.

Over De Pilotstarter
De innovatieve oplossingen sluiten aan bij de gemeentelijke praktijk en brengen deze verder. Er staan ruim 100 pilots op het innovatieplatform. Van concrete projecten tot verkenningen: het karakter van de pilots is divers. De Pilotstarter, een initiatief van de Vereniging van Neerlandse Gemeenten (VNG) en Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) in het kader van de Digitale Agenda 2020, helpt om de oplossing verder te verspreiden en partijen te verbinden.
 

Naar De Pilotstarter