Heeft uw gemeente al een dynamische monitor Huiselijk geweld?

11 april, 2016

Gemeente Zaanstad heeft een monitor Huiselijk geweld gebouwd op basis van Big Data. Zaanstad wil met andere gemeenten deze monitor doorontwikkelen.

Gemeente Zaanstad heeft een monitor Huiselijk geweld ontwikkeld en gebouwd op basis van Big Data. In een pilot wil Zaanstad graag met andere gemeenten deze monitor doorontwikkelen tot een gezamenlijke dynamische en voorspellende monitor. Op 26 april nodigt de gemeente graag andere gemeenten uit voor de kick-off van de pilot ‘Olievlek Big Data’.

Pilot Olievlek Big Data

In de pilot hebben gemeenten de kans om gezamenlijk met andere gemeenten een dynamische en voorspellende monitor rond huiselijk geweld te bouwen en met Big Data aan de slag te gaan. Deels met behulp van de ervaringen van Zaanstad, maar ook met die van andere gemeenten. Tijdens de bijeenkomst wordt bepaald hoe de pilot gezamenlijk ingestoken kan worden en goed resultaat kan opleveren. Zo komen actuele kennis en ervaring over big data en huiselijk geweld bij elkaar.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig naar hoe Zaanstad de beleidsmonitor Huiselijk geweld heeft ontwikkeld en gebouwd? En wilt u de mogelijkheden verkennen om deze te vergelijken met een eigen monitor of die van andere gemeenten? Op 26 april gaat de pilot ‘Olievlek Big Data’ van start met een kick-off-bijeenkomst. Deze vindt plaats op het stadhuis van de gemeente Zaanstad (Stadhuisplein 100, Zaandam) en zal duren van 15:00 tot 17:00 uur. Aanmelden kan via Sofie Berns van KING, sofie.berns@kinggemeenten.nl.

Lees ook het artikel op gemeente.nu.