Innovatieve apps voor gemeenten

25 maart, 2019

Innovatie komt in allerlei vormen en maten: ook apps bieden uitkomst om dergelijke innovatie te faciliteren. Recentelijk zijn er drie pilots gestart die de potentie van apps benutten, elk op hun eigen manier en met eigen invulling.

Kan jouw gemeente hier zijn voordeel mee doen? Kom in contact! Lees meer over deze pilots op de pilotpagina’s

Pilot OpenApps: Open source app generator voor je gemeente

Een app eenvoudig zelf kunnen samenstellen en aanpassen? Gemeente Amsterdam heeft samen met Appsemble een “low-code” app generator platform gebouwd en open source gemaakt. Met dit platform kunnen gemeenten een gezamenlijke set apps bouwen en onderhouden op basis van open infrastructuur. Zeer binnenkort wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Blijf op de hoogte over deze pilot en deze bijeenkomst door de pilot te volgen. Lees meer op de pilotpagina.

Pilot De O.M.A. app. Een andere manier van aanbesteden

Gemeente Alphen aan den Rijn zet in op Ontwikkelen Met Alphen: de O.M.A-app. Deze app stimuleert participatie in de openbare ruimte. Inwoners krijgen met deze app meer invloed op bijvoorbeeld het beheer en de inrichting. Dit betekent ook een andere manier van werken voor de gemeente en een nieuwe samenwerking met de inwoners. In vier fasen zijn o.a. aannemers, startende ondernemers, en inwoners gevraagd deel te nemen aan de proef. Hoe zien deze fasen er precies uit en welke ontwikkelingen zijn er doorgemaakt? Lees meer op de pilotpagina.

Pilot NL-app helpt statushouders op weg

Als statushouder krijg je te maken met een grote hoeveelheid informatie van verschillende organisaties en instanties. Het is een grote uitdaging om daarin je weg te vinden. Gemeente Amsterdam heeft samen met Wigo4it de NL-app ontwikkeld die statushouders de weg wijst. Wat zijn de doorontwikkel vraagstukken en hoe kan uw gemeente aanhaken? Lees meer op de pilotpagina.

 

Volg de ontwikkelingen van dit drietal pilots en andere ontwikkelingen op de Pilotstarter.