KING speelt blockchain game met Belgische lokale bestuurders

9 oktober, 2017

KING speelt op 12 oktober de blockchain game met lokale bestuurders op de Trefdag in Gent. Door de blockchain game te spelen, kunnen de Belgische bestuurders ervaren hoe de technologie werkt. De Trefdag is het jaarlijkse congres van de VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) met ruim 4000 bezoekers en 80 workshops.

Blockchain is de nieuwe belofte in ICT en wordt gezien als de volgende disruptieve technologie, na de komst van het internet. Maar wat is blockchain precies en wat kan de overheid ermee? De deelnemers aan de game doen alsof ze op een maandagmorgen bij gemeente X als budgethouder een transactie doen met bitcoins. Bitcoin, de digitale munt, werkt op basis van blockchain. Door de game te spelen, leren de bestuurders meer over deze nieuwe technologie en krijgen zij inzicht in andere manieren van organiseren en denken. De blockchain game wordt gespeeld onder begeleiding van Sofie Berns en Nathalie Venema van KING.

Wil je ook de blockchain game spelen?
Neem dan contact op met:
Sofie Berns, 06 53284773, sofie.berns@kinggemeenten.nl 
of
Nathalie Venema, 06 42094357, nathalie.venema@kinggemeenten.nl

Meer weten over blockchain technologie voor gemeenten?
Wil je weten hoe gemeenten al de mogelijkheden van blockchain technologie benutten? Kijk dan op de site van De Pilotstarter.