Onvindbare bedrijven met mogelijk milieurisico toch vinden

20 maart, 2018

Met de ‘Milieu Navigator’ kunnen bedrijven die onbekend zijn en waarbij mogelijk sprake is van een milieurisico toch opgespoord worden. Dit doordat de toepassing meerdere databronnen combineert en op basis van algoritmes potentiele milieurisico’s in kaart brengt. Maak kennis met deze tool via de website de Pilotstarter of op het VNG Realisatie congres op 28 maart a.s.

Een veiligere en efficiëntere gemeente

Het combineren van data van o.a. de Kamer van Koophandel en de BAG brengt bedrijven in beeld die niet bekend zijn bij toezichthouders en mogelijkerwijs het grootste milieurisico geven, doordat het systeem op basis van slimme algoritmes risicofactoren toewijst aan de bedrijven. Naast dat de gemeente veiliger wordt, bespaart de gemeente hiermee een hoop tijd, omdat aan de hand van die risicofactoren concreet kan worden bepaald welk bedrijf wordt bezocht om te bepalen of er inderdaad sprake is van milieurisico.

Kennismaken met de tool op het VNG Realisatie congres

Wil je meer weten over deze toepassing? Bekijk deze op de website van de Pilotstarter of kom op 28 maart a.s. naar het VNG Realisatie congres ‘Back to the future – Samen organiseren, Samen realiseren’. Hier vinden vele activiteiten plaats, waaronder de expo. Op de expo worden innovaties zichtbaar en/of voelbaar gemaakt, bekeken met de bril van de ‘gemeentelijke toepasbaarheid’.  ‘Onvindbare bedrijven’ is één van de exposanten op de expo en zal de hele dag aanwezig zijn om jou kennis te laten maken met de tool en al jouw vragen hierover te beantwoorden. Aanmelden voor het congres kan hier.