Smart society meets design: Samen Organiseren op de Dutch Design Week

18 april, 2018

Op 20 oktober 2018 gaat de Dutch Design Week van start, één van de grootste design-evenementen ter wereld. Van over de hele wereld komen honderdduizenden bezoekers naar Eindhoven.

Jouw idee op de Dutch Design Week

Onder de vlag van het programma ‘Samen Organiseren’ van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn Initiate en de Pilotstarter samen met de Dutch Design Foundation op zoek naar innovatieve manieren om sociaal-maatschappelijke problemen op te lossen. Daar hebben we mensen voor nodig die met ons meedenken, mensen die niet bang zijn om te ‘proberen’. Daarom organiseren we een bijzondere ideeëncompetitie. Wie meedoet maakt kans op een plek op het podium van het grootste design-event van Noord-Europa: de Dutch Design Week (20-28 oktober 2018).

Hoe werkt het?

We zoomen in op de thema’s e-health, urban poverty en resilience. Ziet u een probleem op een van deze thema’s en heeft u een idee voor een (deel van de) oplossing? Wij kunnen u helpen om dit verder uit te werken. Samen met topdesigners, met partners op deze thema’s, met gemeenten, kennisinstellingen en ondernemers.

Lees meer achtergrondinformatie over de thema`s en over het aandragen van een idee.

Heeft u nog vragen? Mail dan naar nieuws.realisatie@vng.nl.