Techniek bezoekersparkeren open source maken: wie sluit aan?

19 juni, 2019

Bezoekersparkeren gedoe? Niet in Haarlem! De gemeente Haarlem heeft met behulp van een online platform het bezoekersparkeren op een nieuwe wijze vorm gegeven. Met het platform kunnen inwoners via verschillende kanalen hun parkeerbezoek doorgeven. Eenvoudig en makkelijk voor inwoners; eenvoudig en efficiënt voor de handhaving. Haarlem wil de techniek gaan doorontwikkelen om het open source te maken. Wie is geïnteresseerd?

 

Mogelijkheden

Sinds oktober 2018 kunnen vergunninghouders bezoekers aan- en afmelden via een app, internet, parkeerautomaat of via de telefoon met spraakherkenning. Het éénmalig activeren/aanvragen van de regeling is volledig geautomatiseerd en kan daardoor op ieder moment van de dag. Ook bij verhuizing wordt de regeling dus aangepast.

 

Doorontwikkeling naar open source

De hele parkeerketen bestaat uit verschillende onderdelen. Onderstaande figuur geeft op hoofdlijnen de positie binnen de parkeerketen weer. Het groen omlijnde betreft wat hier beschreven staat en wat de gemeente Haarlem zelf heeft ontwikkeld.

De gemeente Haarlem gaat de regeling verder uitbreiden en bij voldoende animo open source beschikbaar te stellen voor andere gemeenten. Haarlem is opzoek naar andere gemeenten die hier een bijdragen aan willen leveren.

Interesse

Geïnteresseerd? Neem contact met op met de gemeente Haarlem om samen aan de slag te gaan met deze doorontwikkeling: https://depilotstarter.vng.nl/projecten/smart-society/digitaal-bezoekersparkeren