Twee miljoen besparen in vier jaar, Zaanstad legt uit hoe je dat doet

28 mei, 2019

Gemeenten moeten constant inspelen op grote veranderingen als de decentralisaties, resultaatgerichte inkoop en meer ketensamenwerking. De systemen waarmee gewerkt wordt, moeten hierdoor flexibel zijn en bijdragen aan een efficiënte manier van werken. Omdat de bestaande systemen hier niet toe in staat bleken, is Zaanstad op zoek gegaan naar een oplossing… en die hebben ze zelf ontwikkeld. Zaanstad deelt de opgedane kennis en oplossingen graag met andere gemeenten en organiseert op 10 juli een Open Dag hierover.

Ontwikkeling van applicaties

Omdat Zaanstad geen oplossingen kon vinden op de markt, hebben ze zelf samen met Ilionx sinds enige jaren applicaties ontwikkeld op het Betty Blocks low-code platform. En met succes! Deze applicaties werken voor bijvoorbeeld Jeugdhulp, WMO en PGB en sluiten naadloos aan op de processen en diensten van de gemeente. Zaanstad behaalt hierdoor aanzienlijke besparingen op personeelskosten en op licenties voor oude applicaties die vervangen worden.

10 juli: kennis delen op een Open Dag

Zaanstad heeft veel geleerd van de ontwikkelingen. Veel van de opgedane kennis is ook relevant voor andere gemeenten. Om die reden houdt Zaanstad een open dag. Het is zo mogelijk voor andere gemeenten om een kijkje in de keuken te nemen en hier hun voordeel mee te doen. Omdat Zaanstad licentiehouder is kunnen andere gemeenten eventueel profiteren van de investering van Zaanstad.

Programma

Op 10 juli wordt ingegaan op de volgende onderwerpen:

  • De functionaliteit van de ontwikkelde applicaties

  • De business cases

  • Het Betty Blocks platform

  • De projectaanpak

  • Samenwerking tussen partners

  • Wat verder nodig is om op deze manier applicaties te ontwikkelen en/of te implementeren

 

12.00 - 12.30 uur          Inloop

12.30 - 16.00 uur          Programma

16.00 - 17.00 uur          Napraten met drankje, hier is ook de gelegenheid om verdiepende vragen te

stellen aan gemeente en partners.

 

Adres: Stadhuisplein 100 te Zaandam.