Wat kunt u op De Pilotstarter?

U kunt op verschillende manieren meedoen aan de Pilotstarter. Heeft u een idee voor een pilot of al een project lopen? Maak dan uw eigen pilot aan. Steun een pilot van een andere gemeente of werk mee aan een goed idee.

Zelf een pilot aanmaken

U heeft een goed idee en wilt dit graag met (andere) gemeenten uitwerken of uw idee delen. Start een eigen pilot! Graag geven wij u een aantal tips voor het succesvol starten van een pilot.

U start een pilot door via ‘Start een pilot’ u te registeren of in te loggen en het formulier in te vullen. Geef een korte beschrijving van de kern van het idee. Enthousiasmeer en inspireer!

Deelnemen aan een pilot

Meedoen betekent actief willen participeren in de pilot. U kiest expliciet om mee te werken aan de uitwerking. U klikt op ‘Wij doen mee!’ en laat uw naam en e-mailadres achter. De initiatiefnemer van de pilot, meestal een gemeente, neemt vervolgens contact op. Jullie maken afspraken over de vervolgstappen en hoe uw gemeente of organisatie gaat meedoen.

Samen optrekken is essentieel. Gemeenten leren van elkaar en vinden niet elk het wiel opnieuw uit. Door samen te werken, versnellen we de vernieuwing.

Volgen

Om op de hoogte te blijven van een pilot kunt u ervoor kiezen om de pilot te gaan volgen. U klikt op “Volgen” en vult uw e-mailadres in. U krijgt dan een e-mail van de initiatiefnemer wanneer er ontwikkelingen zijn over de desbetreffende pilot.

Altijd met gemeenten

Het platform is open voor iedereen die een innovatief idee heeft voor het direct of indirect verbeteren van de dienstverlening van gemeenten. Het project mag geen commercieel doel hebben; geen acquisitie. En er moet wel binnen een maand een gemeente aan het project verbonden zijn.

 

Downloads

 

⇒ Welke typen pilots zijn er?